Legatura dintre homeopatie si Sibiu.



Homeopatia utilizează doze infinitezimale ale diverselor plante medicinale, produse de natură animală sau minereuri. Metoda a fost dezvoltată de medicul german Samuel Hahnemann, care în tinereţe a lucrat timp de doi ani, ca medic personal şi bibliotecar al baronului  Samuel von Bruckenthal la Sibiu. Dupa întoarcerea la Dresda , Hahnemann a scris Organon, cartea de bază a homeopatiei, în care se pare că a fost influenţat de etnoiatria din Transilvania. Dar , homeopatia a fost cunoscută încă din antichitate, de renumita medicină greacă, dominată de celebrul medic Hipocrates . Numele homeopatiei vine din grecescul homoio=asemănător şi pathos=suferinţă.
În opoziţie cu alopatia, homeopatia recurge la diluţii înalte sau foarte înalte la prepararea diverselor remedii, lipsite de reacţii adverse, atăt de specifice medicamentelor sintetice.
Cu ajutorul homeopatiei se pot obţine rezultate terapeutice bune într-o serie de afecţiuni în care alopatia nu a dat rezultate şi aici aş remarca în primul rând afecţiunile psiho-somatice şi bolile alergice, extrem de răspândite în lumea de azi.

Comentarii