Ylang-ylang, un ulei volatil cu puteri afrodisiace.

Uleiul volatil  de ylang-ylang, se obtine din arborele exotic cananga, cunsocut in limba latina sub denumirea Cananga odorata sau Annona odorata, planta care este originara din Asia de Sud-Est (Indonezia, Malayesia, Insulele Filipine). Se cultiva intens in : Madagaskar, Jamaica, Haiti, si Reunion.
Uleiul volatil se obtine prin distilarea cu vapori de apa a florilor proaspete, iar randamentul se situeaza in jurul cifrei de 1,5-2%, cand se obtine un ulei volatil de culoare galbena, cu un miros dulceag, aromat, care contine drept componenete principale linalool, geraniol si acetat de geranil .

UTILIZAREA IN AROMATERAPIE: uleiul volatil de ylang-ylang, are un efect tonifiant  asupra fizicului si psihicului si stimuleaza dorinta sexuala. Sub forma de ulei pentru baie, se asociaza 4 picaturi de ylang-ylang cu cate 2 picaturi de ulei volatil de santal si de trandafir si se amesteca cu 3 linguri de frisca, dupa care se adauga incet in apa pentru baie. Pentru a prepara un ulei de masaj pentru fata si gat, amestecam cate 2 picaturi de ulei de ylang-ylang si flori de portocale, cu o lingura de ulei de jojoba si cu uleiul obtinut se maseaza usor zona afectata. Uleiul volatil de ylang-ylang, se poate asocia si cu alte uleiuri volatile, ca de exmplu: bergamot, grapefruit, vetiver, s.a.

Comentarii