Brain Fitness, o sansa pentru mintea noastra.

Uneori locurile mici, zamislesc idei marete. Exemplele, din cultura si civilizatia romaneasca, dar si altor popoare, sunt numeroase si elocvente.
Mediasul, este o localitate mica, cu atmosfera de burg medieval,  cu circa 50.000 de locuitori si care este situat foarte aproape de centrul geografic al Romaniei.
Aici, in acest orasel, in urma cu cativa ani, o bibliotecara cu mult spirit civic si dragoste pentru oamenii locului, cu multa munca si bani putini, a dezvoltat un proiect extraordinar, cunoscut azi in intreaga tara, sub numele de Buninet. In cadrul acestui proiect, domnisoara  Antonela Sofia Barbu, inspector de specialitate la Biblioteca Municipala din Medias, a initiat sute de pensionari, oameni de varsta a III-a , in tainele Internet-ului, Facebook-ului, blogging-ului, Skype-ului si a altor multe chestii cu nume ciudat. Efectul de training al mintii, de Brain Fitness, asupra acestor oameni de 60-70 de ani, a fost fantastic si se concretizeaza in zilele noastre printr-o activitate continua pe retelele de socializare si printr-o participare activa la unele manifestari nespecifice celor in varsta, cum a fost in zilele trecute Medias Blog Awards.
Am facut aceasta introducere lunga, doar ca sa va arat cat mi-a fost de usor, simplu si real sa contactez pe Vasile Buninet, Mihai Buninet, Veronica Buninet , Dorina Buninet si pe alti membrii din Clubul BuniNet si sa le prezint avantajele si posibilitatile care deriva din folosirea metodelor si tehnicilor propuse de Brain Fitness ( www.brainfitness.ro ). 2012, este “Anul european al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii” , astfel ca metodele de training mental, folosite in lupta impotriva senilitatii si a degenerarii mintii, sunt foarte bine venite intr-o lume care imbatraneste continuu.
Odata cu inaintarea in varsta, numarul neuronilor scade dramatic, dar sinapsele, conexiunile dintre diversele parti ale creirului, pot sa fie mentinute intr-o forma activa, printr-un antrenament zilnic, cu ajutorul metodelor dezvoltate de Brain Fitness.
Recomand, tuturor membrilor Buninet , precum si persoanelor care vor sa-si pastreze prospetimea mintii, sa foloseasca metodele de Brain Fitness.
Si va rog sa nu uitati, urmatorul citat dela mine : "Creierul desi se comporta uneori ca un “hard” invechit, printr-un antrenament zilnic, mintea poate fi un “soft” de ultima generatie".

Comentarii