Stiati ca circa 80% din boli se datoreaza stres-ului?

Circa 80% dintre maladiile secolului nostru, au drept cauza stres-ul, care este cel mai puternic factor in declansarea diverselor maladii.
Presiunea psihica din ce in ce mai mare, atrage dupa sine depresia, anxietatea, nesiguranta, neincrederea in propriile puteri, izolarea, s.a. Mare parte dintre noi, trecem de mai multe ori in viata prin episoade de depresie, pe care le tratam sau nu, pe care le constientizam sau nu si din care iesim in mod spontan sau ne afundam , ca intr-o fantana adanca.
Depresiile se clasifica in : usoare, medii si severe. Cele medii si severe, reclama in mod obligatoriu tratament psihiatric, acordat de un medic psihiatru, care va utiliza medicamente antidepresive si psihoterapie.
La aceste forme de tratament, se pot asocia cu succes o serie de terapii complementare si alternative, cum ar fi: fitoterapia, aromaterapia, apiterapia, homeopatia, dietoterapia, biorezonanta, meloterapia, diversele forme de masaj, s.a. Aceste terapii “soft”, complecteaza tratamentul medicamentos antidepresiv si psihoterapia, cu noi valente, asigurand o vindecare mai rapida si mai eficienta a depresiei. Prin asocierea acestor tratamente complementare, se poate preveni recaderea pacientilor in  depresie, fenomen destul de des intilnit la persoanele care sufera de aceasta boala.
Prin aceste metode blande , sunt stimulate procesele de autovindecare, existente in corpul si mintea noastra si astfel vom deveni mai stabili din punct de vedere emotional si mai puternici.

Comentarii