O urare sanatoasa !

O URARE SANATOASA , PENTRU O MANCARE GUSTOASA!

In primul rand as vrea sa multumesc tuturor persoanelor pe care le-am “tratat”, timp de luni de zile cu telenovela mea despre terapiile complementare si alternative. Stilul de viata wellness, care inseamna de fapt un mod sanatos de a trai si pe care eu il recomand cu toata convingerea de multi ani, creaza premisele pentru triada existentei noastre: a trai mai bine, a trai mai mult si nu in ultimul rand , a trai mai sanatos!
Acum, in preajma sarbatorilor de iarna, cand multe persoane au postit, fapt care prin alimentatia usoara, consumata in aceasta perioada, a permis o detoxificare a organismului lor, trebuie avuta mare atentie cu excesele alimentare, care vor urma in zilele urmatoare.
De accea permiteti- mi cateva recomandari prietenesti, pentru a nu avea probeleme de sanatate, datorita alimentatiei si exceselor de tot felul.
  1. Evitati consumul exagerat de carne rosie si grasimi de natura animala. Folositi mai multa, carne alba, de  peste, pui sau curcan.
  2. Folositi in alimentatie, cat mai multe fructe si legume, sub forma cruda sau preparata.
  3. Inlocuiti untura de porc cu uleiuri vegetale de buna calitate, ca uleiul de : masline, floarea soarelui, soia, germeni de porumb, s.a.
  4. Consumati lapte fermentat, sub forma de iaurt, kefir sau sana, pentru refacerea florei intestinale si pentru pastrarea imunitatii.
  5. Reduceti consumul de zahar si incercati sa o inlocuiti cu miere de albine.
  6. Beti multe lichide, sub forma de apa, ceaiuri, supe si ciorbe. Evitati consumul de bauturi carbogazoase!
  7. La bauturile alcoolice, se recomanda un consum responsabil, deci cu masura! Vinul rosu este util sanatatii, datorita continutului in resveratrol, un antioxidant puternic , care incetineste chiar si procesele de imbatrainire.
  8. Evitarea sedentarismului , in aceasta perioada cu mese copioase, un pic de miscare, este bine venit.
  9. Incercati sa aveti o gandire pozitiva, fara sa va uitati in urma, la problemele trecutului si inainte , la nesiguranta viitorului. Bucurati-va de prezent!
  10. Sa fiti sanatosi!

VA DORESC SARBATORI FERICITE SI “LA MULTI ANI” !

Comentarii