Bring me back Brina !


Scriu aceste randuri pe blog-ul meu, in ajunul Craciunului, primul fara buna noastra prietena, catelusa Brina. Ea, a venit in familia noastra in seara zile de 24 Decembrie 2000, ca dar din partea mea si a fetelor , Andreea si Annamaria, pentru Marika. In mod sigur, aceasta catelusa alba ca neau, din rasa caniche, de marime mijlocie, dar de o inteligenta si cu o demnitate deosebita , a fost cel mai frumos dar de Craciun pe care l-am avut vreodata  si de care s-a bucurat , timp de peste 11 ani, toata familia noastra.
Prezenta unui caine, cu caracteristicile speciale ale lui Brina, care prin blandetea si atasamentul ei fata de mine si fata de ceilalti membrii ai familiei, a fost un adevarat inger pazitor pentru noi. Pentru mine a fost un salvator , deorece petreceam foarte mult timp impreuna, acasa, datorita unei depresii severe, de care sufeream. Practic, eram toata ziua impreuna. Cand gateam in bucatarie, Brina se aseza pe covor si admira activitatea pe care o desfasuram , iar cand mirosurile deveneau ademenitoare, adulmeca cu botisorul ei simpatic, facand astfel o evaluare organoleptica a mancarii pe care o gateam. Lucram impreuna la birou, in sensul ca eu imi scriam cursurile sau cartile , iar ea dormea langa mine. Faptul ca nu eram singur, ca era intodeuna o fiinta draga langa mine, ma facea fericit si ma ajuta sa trec peste zilele cand gandurile negre erau dominante  asupra psihicului meu. Urmaream impreuna programele de televiziune, inspecial fotbal si stiri, cand Brina se aseza langa mine , iar eu o mingaiam si parca toate supararile imi treceau. Simteam cum tensiunile acumulate in timpul zilei, se scurgeau din mine, reuseam sa traiesc fericit, sa ma bucur de clipa prezenta, ceea ce este foarte important pentru un depresiv. Omul, este singura fiinta de pe Pamint, care se gandeste la trecut, retraieste amintirile neplacute si isi creaza o proiectie sumbra asupra viitorului. Mare parte din timp, ne-o petrecem la interferenta problemelor din trecut si din viitor, fara sa acordam importanta prezentului. Brina, reusea sa ma aduca sa apreciez prezentul,  fericirea de a avea langa mine o fiinta draga si care parca intelegea grelele probleme psihice cu care ma confundam.
Traim intr-o lume in care fenomenul de inchistare si de izolare al omului modern, devine din ce in ce mai vizibil, iar incidenta bolilor determinate de stres-ul cotidian, este in continua crestere. Unii cercetatori afirma ca circa 70% din bolile civilizatiei actuale sunt determinate de stres , iar dintre aceste maladii, depresia psihica ocupa un loc aparte prin multitudinea si gravitatea simtomelor specifice acestei afectiuni. Tratamentul medicamentos este dificil si de lunga durata, uneori pe tot parcursul vietii iar efectele secundare sunt numeroase si grave.
In aceste conditii, terapia blanda, cu un animal de companie, dintre care se detaseaza cainele, poate fi o solutie alternativa, complementara, extrem de eficienta. Brina, a fost pentru mine un adevarat psihoterapeut.
In anuntul campaniei BringMeBack, am aflat ca firma care functioneaza deja in cinci tari europene, printre care si in Romania , recupereaza cu o eficienta demna de admirat, de circa 90% , obiectele pierdute.
Poate in viitor, intr-o alta dimensiune de dezvoltare a inteligentei umane, voi putea apela la bringmeback.ro, pentru a-l gasi si readuce inapoi pe Brina. Cine stie? Cu BringMeBack totul e posibil! 
Un slogan potrivit pentru aceasta companie ar putea fi:
" Cu BringMeBack Romania, nu-ti pierzi nici capul "

Comentarii