Modelul terapeutic "Rosenberg"

Are la baza cei 30 de ani pe care i-am consacrat studiului , cercetarii si practicii din domeniul diverselor metode ale medicinii complementare. Am abordat in special domenii de mare importanta, ca: fitoterapia, aromaterapia, apiterapia, homeopatia si dietoterapia, care mi-au permis dezvoltarea unui model de terapie naturista proprie si o viziune specifica asupra starii de sanatate si boala.
Elementele cheie ale acestui model terapeutic sunt:
1.     Preventia (profilaxia) bolilor.
2.     Utilizarea mijloacelor naturale in prevenirea si tratamentul diverselor afectiuni.
3.     Folosirea produselor ecologice (plante medicinale si aromatice, produse apicole, legume si fructe, condimente) pentru vindecare.
4.     Sinergismul de potentare al diverselor metode complementare si alternative folosite pentru prevenirea si tratamentul diverselor boli.
5.     Utilizarea traditiilor de medicina populara (etnoiatrie) in terapeutica actuala.
6.     Obtinerea unor produse terapeutice de foarte buna calitate, prin utilizarea unor valoroase materii prime locale si a unor metode moderne de productie si control .
7.     Evitarea asa- zisului “vegetarianism terapeutic”, care nu exclude utilizarea medicamentelor alopatice, chiar si in situatii de urgenta.
8.     Abordarea starii de sanatate si boala printr-o viziune holistica, care priveste organismul uman ca un tot unitar, printr-un echilibru metastabil in care microcosmosul specific fiintei vii se integreaza in macrocosmos.
9.     Schimbarea modului de viata in prevenirea si tratamentul diverselor maladii.
10. Conceptia wellness pentru pastrarea starii de sanatate a organismului uman.
Cuvintele cheie ale modelului terapeutic Rosenberg, sunt:
natural-ecologic-traditional-de calitate-preventiv-sinergic-holistic-mod de viata-wellness.
Acest model terapeutic original permite persoanelor care vor sa previna aparitia unor boli sau tratamentul acestora, in cazul in carea acestea sunt deja instalate, prin schimbarea modului de viata, dezvoltarea unei conceptii sanatoase de a trai intr-o lume in care bolile civilizatiei (bolile cardio-vasculare, diabetul, obezitatea, cancerul, gripa aviara, gripa porcina, hepatitele, s.a.), precum si viciile (fumatul, alcoolul, drogurile) produc milioane de victime.

Comentarii