Uleiul volatil de bergamot

Ulei volatil de bergamot ( Bergamottae aetheroleum )
Raspandire: arborele de bergamot, provine din Asia de Sud-Est, dar se cultiva intens in : Italia (Regio di Calabria), Spania, India, Guineea si Africa de Sud.
                                                  
Uleiul volatil se obtine prin presarea pericarpului fructelor, asemanator ca la prepararea uleiului volatil de citrice ( lamaie, portocale, s.a)
Uleiul volatil astfel obtinut, are o culoare galben-verzuie, cu miros proaspat de fructe. Componentii principali din compozitia acestui ulei sunt acetatul de linalil , limonenul si citralul
Utilizare in aromaterapie: improspateaza aerului din incaperi; amelioreaza starea generala a persoanelor depresive, predispuse la atacuri de panica sau cu un psihic instabil.
Extern are un efect emolient, antiseptic si tonifiant asupra musculaturii netede. Se poate folosi si sub forma de gargarisme pentru igiena cavitatii bucale, in asociere cu uleiul volatil de arbore de ceai.
O reteta excelenta pentru obtinerea unui ulei de corp, consta din : 4 picaturi de ulei de bergamot, o picatura de ylang-ylang, 2 picaturi de ulei de trandafir, care se amesteca cu 5 linguri de ulei gras de jojoba. Amestecul se pune intr-o sticla si se agita bine!
Daca doriti sa obtineti un ulei de masaj tonifiant, la fiecare lingura de ulei de jojoba, adaugati cate 5 picaturi de ulei volatil de bergamot si de trandafir.

Comentarii