Homeopatia

Homeopatia utilizeaza doze infinitezimale din tincturile mama obtinute din diverse plante medicinale, produse de natura animala sau minerala. Metoda a fost dezvoltata de medicul german Samuel Hahnemann, care în tinerete a lucrat timp de doi ani, ca medic personal şi bibliotecar al baronului  Samuel von Bruckenthal ,la Sibiu. Dupa intoarcerea la Dresda, Hahnemann a scris Organon, carte de baza a homeopatiei, în care se pare ca a fost influentat de etnoiatria din Transilvania. Dar  homeopatia a fost cunoscuta inca din antichitate, de renumita medicina greaca, dominata de celebrul medic  Hipocrates . Numele homeopatiei vine din grecescul homoio=asemanator si pathos=suferinta.
          In opoziţie cu alopatia, homeopatia recurge la dilutii inalte sau foarte inalte la prepararea diverselor remedii, lipsite de reactii adverse, atat de specifice din pacate, medicamentelor sintetice. Cu ajutorul homeopatiei se pot obtine rezultate terapeutice bune intr-o serie de afectiuni în care alopatia nu a dat rezultate si aici as remarca în primul rand afectiunile psiho-somatice si bolile alergice, extrem de raspandite in lumea de azi. Homeopatia se bazeaza pe o serie de legi, cum ar fi: legea similtitudinii (similia similibus curentur, care în medicina populara  se poate traduce „cui pe cui  se scoate”) şi legea potentarii remediilor.
          Remediile homeopatice se prepara din plante medicinale proaspete, care dupa maruntire se extrag cu un amestec de apa distilata si alcool etilic, în vederea obtinerii de tincturi mama. Acestea se supun ulterior diluarii si potentarii, prin metoda clasica descrisa de Hahnemann sau prin metoda moderna a biorezonantei. Astfel se prepara diverse forme farmaceutice potentate, cum ar fi: solutii, granule, tablete, unguente, creme, s.a., care sunt prescrise de medicul homeopat si preparate de farmacistul specializat în homeopatie. In acest caz este vorba despre o terapie homeopatica personalizata, care se utilizeaza cu succes intr-o serie de afectiuni ale: sistemului nervos, pielii, aparatului digestiv, aparatului respirator, aparatului urinar, aparatului genital (feminin si masculin), aparatului locomotor, aparatului circulator, s.a. Foarte importante sunt rezultatele care se pot obtine cu ajutorul homeopatiei intr-o serie de manifestari psihice, cum ar fi: frica, fobiile, depresia, tulburarile de somn, iritabilitatea, stressul, s.a.

Comentarii